Британія готує санкції проти російських олігархів у разі вторгнення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія готує санкції проти російських олігархів у разі вторгнення РФ

Британія готує санкції проти російських олігархів у разі вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Британський уряд готує санкції проти російських олігархів, що роблять інвестиції в Британію, а також проти підприємств, що пов’язані з Кремлем.

Джерело: The Times

Британія покарає російських олігархів

В уряді Британії повідомили, що санкції будуть спрямовані на британські інвестиції олігархів і бізнесу, пов’язаного з Кремлем, як частину нового жорсткого режиму санкцій, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Згідно з планами, які сьогодні мають бути представлені депутатам, уряд заморозить активи та заборонить поїздки для фізичних і юридичних осіб, які мають «стратегічне значення» для уряду Росії.

Цей крок був оголошений перед поїздкою Бориса Джонсона в Україну цього тижня, під час якої він, як очікується, підкреслить підтримку України з боку Великобританії та знову буде закликати президента Путіна «відступити» від конфлікту.

На даний момент, Британія може запровадити санкції лише проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до дестабілізації ситуації в Україні. Проте Лондон планує зробити так, щоб будь-яка компанія, яка представляє інтереси Кремля, могла потрапити під санкції.

Борис Джонсон (фото — Flickr.com)

Велика Британія готується розширити санкції проти РФ

Очільниця МЗС Великої Британії Елізабет Трасс повідомила, що офіційний Лондон готується вже наступного тижня розширити санкції проти РФ за агресію проти України.

Ми представимо заходи щодо покращення санкційного законодавства. Наразі ми можемо вводити санкції лише проти тих, хто безпосередньо залучений до діяльності з дестабілізації в Україні, — повідомила Трасс.

Глава британської дипломатії також додала, що наразі уряд країни розглядає питання щодо збільшення військової присутності на території Естонії та країн Балтії.

Нагадаємо, економічні санкції проти РФ також готують і в США. Вони будуть введені у разі нападу на Україну та можуть повністю зруйнувати російську економіку.

Нові американські санкції проти Росії у разі нападу на Україну обвалять курс рубля та спричинять крах російського фондового ринку, що може викликати паніку як в путінських міліардерів, так у пересічних росіян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?