Британія передасть Україні сотні безпілотників, артилерію та десятки гаубиць
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія передасть Україні сотні безпілотників, артилерію та десятки гаубиць

Британія передасть Україні сотні безпілотників, артилерію та десятки гаубиць
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Британії оприлюднив новий пакет допомоги Україні. Туди входять 50 тис артилерійських снарядів, сотні безпілотних літальних апаратів і ще сотні одиниць протитанкової зброї.

Джерело: сайт уряду Британії

Британія оприлюднила новий військовий пакет допомоги Україні

Понад 20 155-мм самохідних установок M109 і 36 105-мм артилерійських установок L119 незабаром надійдуть із Великої Британії, - повідомив міністр оборони Бен Уоллес в оновленому звіті до парламенту.

Також він додав, що з’являться радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів.

Ця техніка посилить здатність Збройних Сил України захищатися від невибіркового використання артилерії Росією.

Велика Британія також надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї в найближчі тижні, а також безпілотники, включно з сотнями повітряних боєприпасів.

Бен Уоллес (Фото: commons.wikimedia.org)

Наразі в Україну відправлено 6900 одиниць протитанкової зброї NLAW, Javelin, Brimstone та іншої, а також 16 тисяч артилерійських снарядів, шість машин Stormer із зенітними ракетними установками Starstreak та сотні ракет.

Велика Британія також поставила морські ракети Brimstone, реактивні системи залпового вогню, 120 бойових броньованих машин і велику кількість нелетальної допомоги, включаючи понад 82 000 шоломів, 8 450 комплектів бронежилетів і понад 5 000 приладів нічного бачення.

Масштаб і асортимент обладнання, яке ми надаємо, демонструє силу нашої рішучості. Разом з нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для захисту своєї країни від незаконного вторгнення Путіна, - сказав Воллес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?