Британія передасть Україні три гвинтокрили Sea King і 10 тисяч артснарядів
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія передасть Україні три гвинтокрили Sea King і 10 тисяч артснарядів

Британія передасть Україні три гвинтокрили Sea King і 10 тисяч артснарядів
Джерело:  online.ua

Велика Британія вперше передасть Україні три пошуково-рятувальні гелікоптери Sea King, один з них вже передано, і 10 тис артснарядів. Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес.

Джерело: ВВС

Україна отримає від Британії рятувальні гелікоптери

За останні шість тижнів українські екіпажі проходили навчання у Великій Британії для польотів та обслуговування гвинтокрилів.

Воллес сказав, що Велика Британія також надішле додатково 10 000 артилерійських снарядів.

Міністр оборони зазначив, що артилерійські снаряди допоможуть українським збройним силам убезпечити нещодавно звільнену територію.

Про це він заявив з Осло, де зустрічається з союзниками, щоб обговорити постійну військову підтримку Києва.

Гелікоптери Sea King раніше використовувався як Королівськими ВПС, так і Королівським Військово-морським флотом, останній був знятий з експлуатації ВМС у 2018 році.

Кілька країн надсилали в Україну гелікоптери з початку вторгнення РФ, а запити її уряду до західних країн надіслати винищувачі поки що залишаються без відповіді.

Допомога Великої Британії

Нагадаємо, що на вихідних до Києва прибув прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак. Він представив новий пакет допомоги Україні вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів, який включає 125 зенітних установок та обладнання для протидії безпілотникам, наданим Іраном.

Раніше цього місяця було оголошено про надсилання додатково 1000 ракет класу «земля-повітря».

Велика Британія також постачає українським військам зимове спорядження, включаючи спальні мішки, а також приміщення з підігрівом та одяг для холодної погоди.

Британія залишається другим за величиною донором військової допомоги Україні після Сполучених Штатів, і, виступаючи з Осло, Воллес сказав, що її підтримка залишатиметься "непохитною".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?