Британія відповість на кожен удар РФ по Україні збільшенням допомоги — Трасс
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія відповість на кожен удар РФ по Україні збільшенням допомоги — Трасс

Британія відповість на кожен удар РФ по Україні збільшенням допомоги — Трасс
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що з кожним ударом Росії по українських містах Велика Британія надаватиме більше допомоги Україні. 

Джерело: міністр закордонних справ Великої Британії  Ліз Трасс

Британія збільшуватиме допомогу Україні

На міжнародному саміті перших леді та джентльменів виступила очільниця МЗС Британії.

Вона сказала, що Британія розуміє, що українці виборюють суверенітет і саме тому перемога України важлива для всіх.

З кожною ракетою, яка влучає в українські міста, з кожним чоловіком, жінкою та дитиною, які страждають, ми надаватимемо більше допомоги, - сказала Трасс.

Вона нагадала, що Британія вже надала близько 4 млрд фунтів стерлінгів на підтримку України. Тренує військових та надає зброю для України.

Те, що Путін намагається знищити Україну – тільки створює потужнішу, об'єднану націю. Велика Британія залишатиметься з Україною стільки, скільки це буде потрібно. Зараз, як ніколи, Україна має перемогти, - сказала Трасс.

Нагадаємо, що зараз Ліз Трасс є одною з двох претендентів на посаду прем'єра Великої Британії.

На саміті перших леді та джентльменів також виступили перші леді Франції та Іспанії.

Бріжит Макрон розповіла про українських дітей, які лікуються від раку у Франції.

Їх прибуття стало можливе через величезну солідарну мережу, яка побудувалася між Україною і Польщею. Ці молоді люди прибули до Франції, вони потрапили до наших лікарень за допомогою дипломатів, медичних працівників, а також добровольців. Ця солідарність - вона дійсно відчувається, - сказала вона.

Дружина глави уряду Іспанії Марія Бегонья Гомес Фернандес сказала, що її країна надавитиме гуманітарну допомогу, поки вона буде потрібна.

Жінок у європейській культурі часто зображують як жертв війни, які наражаються на жорстокість чоловіків. Багато століть саме так і було і, на жаль, усе ще є у багатьох куточках світу. 54% людей, які потребують гуманітарної допомоги, - це саме жінки та дівчата. Ми маємо їм допомагати, і саме тому Іспанія найбільший у своїй історії пакет гуманітарної допомоги зібрала саме для допомоги Україні, і ми будемо продовжувати надавати її, допоки вона потрібна, - сказала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?