Британія застосувала санкції проти 5 членів силових структур РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія застосувала санкції проти 5 членів силових структур РФ

Британія застосувала санкції проти 5 членів силових структур РФ
Джерело:  online.ua

Велика Британія ввела санкції проти 5 представників ФСБ та прокуратури Росії. Саме вони винні у катуваннях українців, перешкоджанню запобігання насильству та брали участь у вторгненні армії РФ в Україну.

Джерело: Європейська правда

Британія ввела санкції проти 5 силовиків Росії

Уряд Британії оголосив, що до списку санкції внесли співробітника ФСБ Росії в Криму Андрєя Тішеніна та старшого оперуповноваженого в АРК Крима Артура Шамбазова.

За повідомленням видання, саме ці чоловіки у 2015 році катували українця Олександра Костенка.

Також, санкції застосовано щодо майора юстиції Валентина Опаріна та Олега Ткаченка, який є керівником відділу прокуратури Ростовської області.

Ці двоє російських громадян перешкоджали розгляду скарг щодо катувань, а Ткаченко також застосовував тортури для отримання свідчень.

Велика Британія також додала до санкційного списку російського полковника та командира 90-ї танкової дивізії Ібатулліна, який командував російськими військами на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Санкції ЄС проти Росії

Нещодавно, Європейська комісія представила країнам Євросоюзу дев’ятий пакет санкцій проти Росії. Він стосуватиметься банків, золота, ЗМІ тощо.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики.

Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення.

Єврокомісія також підготувала заходи для ускладнення Росії доступу до безпілотників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?