Британська розвідка назвала кількість полонених РФ українських військових з Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка назвала кількість полонених РФ українських військових з Азовсталі

Британська розвідка назвала кількість полонених РФ українських військових з Азовсталі
Джерело:  online.ua

Представники розвідки Великої Британії повідомляють, що у полон російській окупаційній армії сдались вже 1 тис 700 українських військових, що були заблоковані на заводі "Азовсталь" в Маріуполі.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти беруть в полон українських військових з Азовсталі 

Ймовірно, до 1700 українських військових з маріупольського металургійного заводу "Азовсталь" здалися. Невідома кількість українських сил залишається на заводі, - повідомляють у британській розвідці.

Зазначимо, операція з порятунку поранених бійців триває з 16 травня. В рамках домовленостей захисників Маріуполя вивозять на окуповані території з наданням медичної допомоги. Надалі планується їх звільнення в рамках обміну полоненими.

У той же час представники британської розвідки зазначають, що після остаточного захоплення Маріуполя окупаційна кремлівська армія перекине додаткові сили у зону бойових дій на Донетчині та Луганщині.

Як тільки Росія захопить Маріуполь, цілком ймовірно, що вони перекинуть свої сили для посилення операцій на Донбасі, - підкреслюють в Міноборони Великої Британії.

На думку представників британської розвідки, український спротив в Маріуполі призвів до того, що російські війська в цьому районі повинні бути серйозно переоснащені для ефективної передислокації. І це може бути досить тривалим процесом.

Однак російське командування перебуває під тиском необхідності досягнення оперативних цілей. Це означає, що Росія, ймовірно, швидко перерозподілить свої сили без належної підготовки, що загрожує подальшим виснаженням сил, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?