Британська розвідка назвала нову ціль армії РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка назвала нову ціль армії РФ на Донбасі

Британська розвідка назвала нову ціль армії РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представники розвідки Великої Британії зазначають, що протягом минулого тижня кремлівська окупаційна армія намагалась переорієнтувати власні підрозділи з метою посилити лінію оборони на півдні України та продовжувала проводити здебільшого невдалі наступальні операції на північ від Донецька.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти намагаються відтіснити ЗСУ з позицій поблизу Донецька 

Особливо запеклі бої розгорнулися за селищем Піски, недалеко від Донецького аеропорту. Врегулювання, ймовірно, залишається спірним. Район знаходиться на передовій лінії контролю Донбасу з 2014 року, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці вважають, що новою метою російських окупантів є захоплення траси M04, основного підходу до Донецька із Західної України.

Війська РФ, мабуть, згорнули наступальні дії на схід від Сіверська і проводили обмежені наземні атаки, значною мірою покладаючись на артилерійські обстріли прилеглих населених пунктів.

Однак з 11 серпня російські сили збільшили кількість обмежених наземних атак у Сіверському районі. Ці удари, поряд з триваючими атаками в напрямку Бахмута, можуть являти собою спробу відвернути українську техніку і особовий склад на лінію Бахмут-Сіверськ, відсунувши увагу командування від критичних районів на півдні, де українські війська проводять ефективні контратаки і, можливо, створюють умови для переходу в контрнаступ.

Російські сили можуть сподіватися змістити тактичний фокус з півдня, щоб зменшити тиск на свої власні операції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?