Британська розвідка оцінила боєздатність підготовлених у Білорусі сил РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британська розвідка оцінила боєздатність підготовлених у Білорусі сил РФ

Британська розвідка оцінила боєздатність підготовлених у Білорусі сил РФ
Джерело:  online.ua

У Білорусі закінчилася підготовка 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії РФ, яка зазнала значних втрат на початку вторгнення. За оцінкою британської розвідки, вона матиме обмежену бойову ефективність, оскільки складається з мобілізованих на старому обладнанні.

Джерело: Міноборони Великої Британії

У Білорусі завершила підготовку дивізія РФ

У розвідці Британії припускають, що Росія завершила навчання 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) у Білорусі, яка проходила навчання з осені 2022 року.

Більшість 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії тепер переведено назад до Росії, перш ніж майже напевно буде знову направлено до операцій в Україні.

Розвідка нагадала, що 2-га ГМСД є частиною 1-ї гвардійської танкової армії і зазнала великих втрат на початкових етапах повномасштабного вторгнення в Україну.

Тепер вона переважно складається з мобілізованого персоналу, який працює зі старим обладнанням, взятим зі складу. Його бойова ефективність, ймовірно, буде обмеженою, незважаючи на кілька тижнів навчання.

Зазначається, що існує реалістична ймовірність того, що інші російські підрозділи переміщуються в Білорусь для подібного навчання.

Ймовірно, Росія продовжить цю модель для відновлення та підготовки підрозділів для збереження своїх сил в Україні.

Скільки російських військ в Білорусі

Нагадаємо, що за даними ГУР Міноборони, угрупування російських військ у Білорусі становить до 5800 осіб.

Сьогодні на території Білорусі сухопутний компонент складає 5800 військовослужбовців. Друга механізована дивізія зараз перемістилася на територію Росії, в тому числі зайшла вже на територію України. Це Луганська область. Зараз туди заходять підрозділи шостої дивізії, підрозділи територіальних військ на підготовку, - повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що наразі в Білорусі немає потужного авіаційного компонента, попри спільні авіаційні навчання з РФ.

На даний час у Білорусі розташований один дивізіон "Іскандер", зенітно-ракетні системи С-300, С-400 та три літаки МІГ-31.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?