Брюссель попереджає про нову хвилю коронавірусу у Євросоюзі
Категорія
Світ
Дата публікації

Брюссель попереджає про нову хвилю коронавірусу у Євросоюзі

Брюссель попереджає про нову хвилю коронавірусу у Євросоюзі
Джерело:  online.ua

За словами європейської комісарки з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідес, на держави-члени Євросоюзу взимку чекає чергова хвиля коронавірусу. Окрім того, вона публічно закликала прискорити вакцинацію вразливих груп населення.

Джерело:  Reuters

На країни ЄС чекає нова хвиля коронавірусу

Стелла Кіріакідес звертає увагу на те, що в декількох країнах уже фіксується тривожне зростання кількості хворих коронавірусом.

Протягом останніх двох місяців ми готувалися до осені та зими, повністю усвідомлюючи, що наступна хвиля пандемії не може і не повинна додатково обтяжувати нашу економіку чи наше суспільство, особливо в той час, коли на нього вплинула війна та вторгнення в Україну та інфляція, – наголосила єврокомісарка.

Як стверджує експертка, члени Євросоюзу повинні прискорити повторну вакцинацію проти коронавірусу для людей старше 60 років і вразливих груп, а національні системи охорони здоров’я мають підготуватися до можливих нових хвиль COVID-19, "які можуть, наприклад, поєднуватися із сезонним грипом".

Що важливо розуміти, ще місяць тому очільник напрямку загроз здоров’ю і вакцинної стратегії Європейського агентства з лікарських засобів Марко Кавалері озвучив попередження, що в ЄС розпочинається нова хвиля захворюваності на COVID-19.

Фото - pexels.com

Окрім того, згодом Агентства охорони здоров’я Європейського Союзу рекомендували другу ревакцинацію від COVID-19 для всіх людей старше 60 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?