Будь-який російський удар по Україні не може бути виправданим за жодних умов — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Будь-який російський удар по Україні не може бути виправданим за жодних умов — Зеленський

Будь-який російський удар по Україні не може бути виправданим за жодних умов — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Зеленський сказав, що Amnesty International пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Джерело: звернення Зеленського

Сьогодні російські терористи завдали чергового удару по Торецьку Донецької області – по зупинці громадського транспорту. Вісім людей загинули, серед поранених – троє дітей. Це був свідомий удар окупантів, черговий акт терору – цинічний і прорахований. Вони знали, куди бʼють, і вочевидь хотіли, щоб люди постраждали.

Зеленський зазначив, що щодо цього й тисяч інших злочинів російських терористів ми не бачимо чітких і вчасних звітів від деяких міжнародних організацій.

Ми побачили сьогодні зовсім інший звіт від Amnesty International, який, на жаль, пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву. Немає й не може бути – навіть гіпотетично – жодної умови, за якої будь-який російський удар по Україні стає виправданим. І якщо хтось робить звіт, у якому жертва й агресор нібито в чомусь однакові, якщо аналізуються якісь дані про жертву, а що робив агресор у цей час – ігнорується, то з цим не можна миритися.

За словами президента, кожен, хто амністує Росію і хто штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими або нібито зрозумілими, не може не усвідомлювати, що цим допомагає терористам.

Щодня розширюємо можливості нашої зовнішньої політики – формальної та неформальної. Поспілкувався сьогодні з представниками африканських ЗМІ – з Нігерії, Південної Африки, Кенії та Гани. Африканські країни можуть дуже серйозно постраждати через спровоковану Росією дестабілізацію світових ринків і глобальних відносин, зокрема через продовольчу кризу.

Зеленський сказав, що щодня й у різні способи нагадує деяким лідерам Євросоюзу, що не можна робити заручниками їхньої нерішучості або бюрократизму українських пенсіонерів, переселенців, учителів та інших людей, які залежать від бюджетних виплат.

8 мільярдів євро для України наразі загальмовані. І така штучна затримка макрофінансової допомоги нашій державі – це або злочин, або помилка, і складно сказати, що з цього гірше в таких умовах повномасштабної війни.

 Також Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Міністр оборони України Олексій Резніков доповів щодо поточного забезпечення військ технікою та боєприпасами.

Доповідали також Головком Залужний, керівник СБУ Малюк, міністр внутрішніх справ Монастирський. Проаналізували ситуацію на найбільш гострих ділянках фронту, зокрема в Донецькій області. Окрему увагу приділили стану виконання попередніх рішень Ставки, всі вони мають виконуватися на 100%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?