Бундестаг сколихнув гучний корупційний скандал із закупівлями захисних масок
Категорія
Політика
Дата публікації

Бундестаг сколихнув гучний корупційний скандал із закупівлями захисних масок

Бундестаг сколихнув гучний корупційний скандал із закупівлями захисних масок
Джерело:  online.ua

Кілька депутатів правлячої партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлерки Німеччини Ангели Меркель йдуть у відставку через гучний корупційний скандал із закупівлями захисних масок. Як з'ясувалося, вони використовували свої посади в Бундестазі, щоб допомагати приватним виробникам масок отримувати державні замовлення, за що їм виплачували значну компенсацію. Зокрема, депутат Георг Нюсляйн заробив на масочной афері 660 тисяч євро, а інший депутат ХДС Ніколас Лебель отримав відкат у розмірі 250 тисяч євро. Їх колеги по партії жорстко засудили за корупційну діяльність. Винуватці ж попросили вибачення і миттєво відмовилися від членства в партії, запевнивши, що більше ніколи не будуть балотуватися в Бундестаг. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

Лідер парламентської групи ХДС Ральф Брінкхаус і лідер регіональної групи ХСС Олександр Добріндт в листі до членів своєї партії різко засудили корупційну аферу з масками окремих членів парламенту. Вони зажадали негайних пояснень.

"Отримання грошової допомоги за посередництво у використанні коштів медичного захисту в рамках боротьби з пандемією парламентаріями зустрічає наше повне нерозуміння і рішуче засуджується нами. Ми очікуємо, що такі факти будуть викладені і роз'яснені абсолютно прозоро. Така поведінка не відповідає нашим стандартам, завдає шкоди репутації політики в цілому і є неприйнятним ", - прокоментували скандал керівники партії ХДС.

До речі, Лебель вже підтвердив, що він був залучений в бізнес, пов'язаний з масками, і отримав "комісійні" в розмірі близько 250 тисяч євро за посередництво в укладенні договорів купівлі-продажу масок між постачальником в землі Баден-Вюртемберг і двома приватними компаніями в містах Мангейм і Гейдельберг. Нюсляйн відмовляється від звинувачень, але при цьому без зволікання вирішив піти у відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Меркель опинилася в епіцентрі резонансного скандалу через шпигунство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?