Cенат США схвалив бюджет із майже 45 млрд дол для України й партнерів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Cенат США схвалив бюджет із майже 45 млрд дол для України й партнерів

Cенат США схвалив бюджет із майже 45 млрд дол для України й партнерів
Джерело:  online.ua

22 грудня офіційно стало відомо, що Сенат США більшістю голосів прийняв законопроєкт щодо фінансування уряду у 2023 році на суму 1,7 трильйона доларів, у якому передбачені майже 45 мільярдів доларів для допомоги України та іншим партнерам Штатів.

Джерело: сайт Сенату США

Cенат США підтримав бюджет із 45 млрд дол для України й союзників

Варто звернути увагу на те, що це рішення підтримали 68 сенаторів, ще 29 висловились проти.

Окрім того, наголошується, що до нього додали поправку сенатора від Республіканської партії Ліндсі Грема про конфіскацію активів російських олігархів та їхнє передання на користь України.

Як уже згадувалося раніше, цього тижня Конгрес має намір нарешті затвердити бюджет Штатів на наступний рік, який, серед іншого, містить "Акт про додаткові асигнування для України", що передбачає майже 45 мільярдів доларів витрат.

Згідно з останніми даними, головні статті витрат передбачають до 14,5 мільярда дол на передання Україні майна з військових запасів рішенням президента, 9 мільярдів дол на закупівлю військової допомоги для України та 13,37 дол мільярдів фінансової підтримки.

Що також важливо розуміти, ці гроші виділять на додаток до рекордних 858 млрд доларів оборонних витрат на цей рік.

Тепер законопроєкт має бути схвалений Палатою представників США і підписаний президентом Джо Байденом для набуття чинності. Це має відбутися до п'ятниці включно, інакше в американському уряді настане шатдаун (тимчасове припинення роботи через відсутність узгодженого фінансування), - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?