Частина державних ТЕС припинила роботу через брак вугілля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Частина державних ТЕС припинила роботу через брак вугілля

Частина державних ТЕС припинила роботу через брак вугілля
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 19 жовтня, більшість енергоблоків ТЕС державної компанії "Центренерго" не працює через відсутність палива - вугілля та природного газу.

Джерело: дані НЕК “Укренерго” .

Так, станом на 10:30 працюють тільки 3 з 23 енергоблоків державних ТЕС. На кожній з трьох теплових електростанцій працює по одному енергоблоку із сумарним навантаженням 631 МВт.

Решта блоків або не можуть працювати через відсутність палива, або знаходяться на поточних і аварійних ремонтах.

Нагадаємо, 13 жовтня приватна компанія ДТЕК терміново поставила на державну "Центренерго" 37,5 тис.т вугілля, щоб уникнути зупинки державних електростанцій.

Наразі на українських теплових електростанціях спостерігається дефіцит вугілля. Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ станом на ранок 18 жовтня становили 752,9 тис тонн - це на 5,9% менше, ніж станом на 11 жовтня, свідчать дані Міненерго.

При цьому, відповідно до затвердженого відомством плану, на 18 жовтня на складах мало б бути 2,896 млн тонн вугілля - реальні запаси вугілля менші від планових у 3,8 раза.

Міненерго сподівається на АЕС

Окрім сприяння накопиченню запасів палива на ТЕС, Міненерго планує запустити взимку рекордну кількість блоків українських атомних електростанцій, щоб компенсувати проблеми з ТЕС. Ці плани збігаються з тими, які озвучує оператор українських АЕС – НАЕК «Енергоатом».

Очікується збільшення генерації АЕС на 880 мільйонів кіловат-годин (за період вересень-грудень). Це має знизити витрату вугілля на ТЕС приблизно на 450 тисяч тонн.

НАЕК «Енергоатом» працюватиме на рекордній потужності – струм вироблятимуть 14 із 15 енергоблоків АЕС.

Читайте також:

  • Вітренко назвав винного у газовій кризі в Україні.

  • Нафтогаз хоче брати участь у сертифікації Північного потоку-2.

  • У Nord Stream 2 розкрили деталі щодо реалізації проєкту першої нитки газопроводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?