Чехія не видаватиме візи громадянам РФ і Білорусі до березня 2023 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія не видаватиме візи громадянам РФ і Білорусі до березня 2023 року

Чехія не видаватиме візи громадянам РФ і Білорусі до березня 2023 року
Джерело:  online.ua

23 червня офіційно стало відомо, що уряд Чехії підтримав пропозицію міністерства юстиції, згідно з якою громадяни Росії та Білорусі не зможуть отримати візи та посвідки на проживання в країні до березня 2023 року.

Джерело:  ČTK

Чехія тимчасово заблокувала видачу віз громадянам РФ і Білорусі

Варто звернути увагу на те, що раішення уряду вносить зміни до так званого закону lex Ukraine, який прийняв парламент країни у минулому місяці. Він забороняє приймання заявок на отримання віз і посвідок на проживання від росіян і білорусів.

Цей крок має на меті захист зовнішньополітичних інтересів Чеської Республіки у зв’язку зі збройним конфліктом в Україні, викликаним вторгненням Росії, яке підтримується Білоруссю, – наголошують представники чеського Міністерства юстиції.

Окрім того, наголошується, що ця заборона не буде поширюватися на росіян і білорусів, які вже мають посвідку на проживання – вони зможуть клопотати про продовження її дії, а також для родичів громадян Чехії або ЄС (в останньому випадку – якщо йдеться про короткострокову візу).

Фото - скриншот

Як уже згадувалося раніше, рішення про заборону видання віз громадянам Росії та Білорусі уряд Чехії ухвалив на початку березня, після російського вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?