Чехія погодилася захищати небо Словаччини — Україна зможе отримати МіГ-29
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія погодилася захищати небо Словаччини — Україна зможе отримати МіГ-29

Чехія погодилася захищати небо Словаччини — Україна зможе отримати МіГ-29
Джерело:  online.ua

Чеські ВПС допомагатимуть захищати повітряний простір Словаччини з вересня до кінця 2023 року. Це уможливлює передачу Словаччиною Україні радянських винищувачів.

Джерело: CTK

Чехія захищатиме повітряний простір Словаччини

Розгортання чеських винищувачів Gripen обговорювалося урядом на засіданні, міністр оборони Яна Чернохова представила матеріал кабінету міністрів.

Деталі розміщення винищувачів будуть визначені у спільній декларації між Чехією, Словаччиною та Польщею, яка також братимуть участь у так званому Air Policing.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь звернувся до Чехії з проханням про допомогу в охороні повітряного простору Словаччини в червні. Аналогічний запит було направлено до Польщі. Обидві країни пообіцяли допомогу.

Після вторгнення Росії в Україну Братислава почала готуватися до дострокового припинення експлуатації винищувачів МіГ-29 російського виробництва.

Фото: commons.wikimedia.org

Нагадаємо, що на початку липня прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер сказав, що його країна може передати Україні винищувачі МіГ-29, якщо Чехія погодить патрулювати їхній повітряний простір, поки Словаччина не отримає від США власні F-16.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь сказав, що може передати Україні 11 своїх винищувачів МіГ-29, однак його країні потрібна заміна або компенсація за них.

Нагадаємо, що Словаччина вже передала Україні чотири вертольоти Мі-17, один гелікоптер Мі-2, а також боєприпаси для реактивної системи залпового вогню «Град».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?