Чехія озвучила попередження команді Путіна після висилки дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехія озвучила попередження команді Путіна після висилки дипломатів

Чехія озвучила попередження команді Путіна після висилки дипломатів
Джерело:  online.ua

Влада Чехії заявила, що видворення командою очільника Кремля Володмира Путіна 20 співробітників посольства у Москві у відповідь на висилку Праги 18 російських співробітників посольства стало сильнішою реакцією, ніж очікувалося, тому чеський уряд не залишить це без відповіді. З таким гучним попередженням вступив віцепрем’єр-міністр Чехії Ян Гамачек, який також виконує обов’язки міністрів внутрішніх і зовнішніх справ.

Джерело:  Lidovky

Як Чехія коментує висилку своїх дипломатів із РФ

"Реакція сильніша, ніж ми очікували. Дипломатів більше, ніж ми видворили співробітників спецслужб", - наголосив Ян Гамачек.

За словами посадовця, він планує обговорити з прем’єр-міністром Бабішем подальші кроки чеської дипломатії, зокрема, через висилку з Москви заступника посла Чехії.

Політик звернув увагу на те, що видворення дипломата такого статусу зробила відповідь Кремля"на сходинку вищою" від чеського кроку.

"Я зустрінуся з прем'єр-міністром, і ми обговоримо, чи потрібно і коли робити подальші кроки чеської сторони", - сказав Гамачек.

Посадовець також розповів, що під час відеоконференції 19 квітня він закликав колег-міністрів закордонних справ ЄС "висловити солідарність" з Чехією.

"Я сподіваюся, що також виходячи з цього ..., ми довідаємось про більше висловлювань підтримки, і держави-члени вирішать, чи додавати якісь конкретні рішення", - зазначив Гамачек.

Що відомо про дипломатичний скандал між Чехією та РФ

18 квітня команда Путіна оголосила 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата у відповідь на рішення Праги вислати 18 російських дипломатів через організацію агентами РФ вибухів на складі боєприпасів у 2014 році.

Як уже згадувалося раніше, офіційна Прага звинуватила Росію у організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії, та призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів.

Лише через 6,5 років влада Чехії офіційно звинуватила Росію в організації цієї диверсії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?