Чеський суд оштрафував депутата за заклики до Росії скинути ядерну бомбу на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Чеський суд оштрафував депутата за заклики до Росії скинути ядерну бомбу на Україну

Чеський суд оштрафував депутата за заклики до Росії скинути ядерну бомбу на Україну
Джерело:  online.ua

Чеського депутата, який підтримав атаку Росії на Україну у Facebook, оштрафували за рішенням суду. У своїх дописах він писав, що Росія роззброїть "українських фашистів" і скине на Україну водневу бомбу.

Джерело: České noviny

У Чехії депутата оштрафували за схвалення вторгнення РФ

Макай повинен заплатити 45 000 крон. Політик не погоджується з покаранням. Він подав апеляцію ще в залі суду. Прокурор відмовився від права на апеляцію.

У соцмережах Макай написав, що Росія роззброїть "українських фашистів" і скине на Україну водневу бомбу. За схвалення злочину та схвалення та виправдання геноциду Макаю загрожувало кілька років в'язниці.

У суді Макай обґрунтовував свої заяви дезінформацією про те, що в Україні діють фашисти і українська влада дозволяє вбивати росіян.

Я не вірю, що живу в правовій державі, - сказав Макай після суду.

У своїй остаточній пропозиції прокурор вимагав грошового стягнення. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести місяців до трьох років.

Ми призначили альтернативне покарання. Тобто грошове, – сказала суддя Яна Янечкова.

Вона зазначила, що підсудний тримається своєї позиції навіть зараз, коли вже восьмий місяць триває російська агресія.

Перед судом Макай назвав себе антифашистом і антикомуністом і продовжував заявляти, що в Україні є фашисти, яким дозволили вбивати росіян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?