Чи блокує Столтенберг вступ України в НАТО — відповідь Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи блокує Столтенберг вступ України в НАТО — відповідь Зеленського

Чи блокує Столтенберг вступ України в НАТО — відповідь Зеленського
Джерело:  online.ua

За словами українського лідера Володимира Зеленського, генсек НАТО Єнс Столтенберг нарешті змінив своє ставлення до питання членства України і підтримує це рішення.

Джерело: "Європейська правда"

Столтенберг змінив ставлення до вступу України в НАТО — Зеленський

Як стверджує глава держави, остання його зустріч з генсеком НАТО була кращою за всі інші попередні зустрічі.

Але знов таки, це союзне рішення. Аля я думаю, що якби рішення про вступ залежало від Столтенберга, Україна була б в НАТО... Мені здається в цілому Єнс змінив свою позицію. Я вважаю, нехай він не образиться на мене, у мене з ним гарні відносини, що він став більш рішучою людиною. Для нас, для світу і для Альянсу це важливо, – додав президент.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що це не наша країна вирішила не бути в НАТО, а конкретно члени блоку не наважились ухвалити рішення свого часу.

Це не наш був вибір не бути в НАТО. Це був вибір НАТО і страхи деяких держав, що буде, якщо Україну приймати в НАТО, як відреагує Росія. Це не дуже чесно, що ніколи раніше не цікавило, як відреагує людина в Україні, але всіх цікавило як відреагує Росія. Я вважаю, що це несправедливо і нечесно, – підкреслив глава держави.

Зеленський згадав про приклад Фінляндії

На переконання українського лідера, саме приклад Фінляндії, яка швидко вступила в НАТО, яскраво демонструє той факт, що всі погрози Росії - просто пустий звук.

Ось приклад, треба боятися Росію чи ні. Фінляндія вступила в НАТО і це ще раз доводить, що Росія просто хотіла нас окупувати, а не тому, що вони боялися, що НАТО підбирається до їх кордонів. Те що ми не в НАТО – не тому, що ми не хочемо, а тому що ви нас не берете. І всі ці роки ви нас туди не брали, - нагадав Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?