Чи можна вирішити конфлікт у Придністров’ї мирним шляхом – оцінка ексголови розвідки Молдови
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи можна вирішити конфлікт у Придністров’ї мирним шляхом – оцінка ексголови розвідки Молдови

Чи можна вирішити конфлікт у Придністров’ї мирним шляхом – оцінка ексголови розвідки Молдови
Джерело:  online.ua

Ексголова розвідки Молдови Юрій Брічаг розповів online.ua, яким він бачить шлях вирішення "Придністровського конфлікту" та чи можливо зробити це мирним способом.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Шлях вирішення конфлікту у Придністров’ї

Ексголова розвідки Молдови вважає, що “Придністровський конфлікт” треба вирішувати тільки мирним шляхом і ні в якому разі не можна використовувати зброю. Дії повинні бути поетапні.

Є певні домовленості, які були прийняті з Російською Федерацією понад 10 років тому. Їх потрібно дотримуватися. Армія Росії повинна покинути територію незалежної Республіки Молдова, - каже Брічаг.

Також він додав, що почати варто з дипломатичних вимог, щоб Росія покинула окуповану територію.

Що робити росіянам, які живуть у Придністров’ї

У даному випадку треба домовитись і дати час Росії, щоб вона покинула території Придністров’я. А ми вже самі розберемося і з Придністров'ям, і з нашими внутрішніми проблемами. Всі громадяни Придністров'я є громадянами Республіки Молдова та мають такі ж права та обов'язки, - зазначив ексголова розвідки.

Жителі Придністров’я досить добре інтегровані в загальну систему Республіки Молдова.

За його словами, ті, хто приїхав з Росії, мають повернутися на свою батьківщину. А ті, які народилися у Придністров’ї, мають просто інтегруватися та сприймати те, що відбувається у країні.

У нас курс один єдиний - це євроінтеграція. Курс на Європу. Іншої альтернативи у нас немає, - наголосив Брічаг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?