Чи змінять "електронні повістки" у Росії хід війни — прогноз розвідки Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи змінять "електронні повістки" у Росії хід війни — прогноз розвідки Британії

Чи змінять "електронні повістки" у Росії хід війни — прогноз розвідки Британії
Джерело:  online.ua

На переконання британських розвідників, найближчим часом Кремль буде намагатися активно залучати до лав армії добровольців, а запуск "електронних повісток" – це рішення на перспективу, щоб на тлі війни спростити поповнення особового складу.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Розвідка оцінила вплив електронних повісток у РФ на хід війни

Іноземні розвідники звертають увагу на те, що 11 квітня Держдума РФ ухвалила закон, яким створюють єдиний реєстр військовозобов’язаних і передбачається можливість надсилати їм повістки в електронному вигляді. Таким чином російська влада заблокувала можливість ухилятися, яка була з паперовими повістками.

Цей закон уже встиг підписати диктатор Володимир Путін.

Не можна також не згадати про те, що ухилянтам у країні-агресорці тепер загрожують автоматичні проблеми з працевлаштуванням чи виїздом за кордон.

Ці заходи набудуть чинності пізніше цього року і безпосередньо не вказують на якусь велику нову хвилю примусової мобілізації. Зараз Росія віддає перевагу зусиллям для залучення додаткових добровольців. Втім, цей захід, скоріш за все, частина довгострокової стратегії забезпечення особового складу, оскільки Росія очікує, що конфлікт буде тривалим, – наголошують британські розвідники.

Що важливо знати про запровадження електронних повісток у РФ

Російські опозиціонери звертають увагу на те, що тепер у Росії електронну повістку будуть вважати врученою з моменту розміщення в особистому кабінеті військовозобов’язаного у "Госуслугах".

Якщо призовник не отримав паперову повістку і видалив аккаунт на "Госуслугах", щоб не отримати електронну, повістка все одно вважатиметься врученою — через сім днів після розміщення в спеціальному реєстрі повісток (зараз його немає, його створення передбачено поправками...)".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?