Чому нардепів без масок у Раді не штрафують — відповідь Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому нардепів без масок у Раді не штрафують — відповідь Разумкова

Чому нардепів без масок у Раді не штрафують — відповідь Разумкова
Джерело:  Фокус

Народні депутати, які ігнорують вимоги носити маски у громадських приміщеннях під час роботи у Верховній Раді, не сплачують штрафи через це, підтвердив спікер Дмитро Разумков. Він пояснив, чому правоохоронці не стягують з парламентарів грозі за грубі порушення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фокус".

За словами спікера, у парламенту немає повноважень накладати штрафи, а поліція не може входити до зали засідань.

"Було багато дискусій в залі про впровадження штрафів, але ми не можемо накладати їх самостійно, а поліція в зал ВР заходити не має права", - пояснив Разумков.

Політик зауважив, що нардепи — це не "головні порушники" карантинного режиму, однак назвав поганою таку тенденцію. Також він не звертався до правоохоронних органів з відповідного питання.

"Не думаю, що це моя зона відповідальності як голови ВР. Завдяки онлайн-трансляції правоохоронні органи самі бачать, що відбувається в стінах парламенту", - резюмував спікер.

Нагадаємо, масковий режим по всій Україні став чинним ще минулого березня. коли пандемія тільки-но набирала оберти. З того часу продовжують функціонувати інші обмеження, а посилення режиму відбувається вже втретє.

Перший локдаун влада вводила навесні, з середини березня до другої половини травня. Восени обмежений час був чинним так званий карантин вихідного дня — закриття закладів та розважальних локацій на вікенди, а з 8 до 24 січня чинний жорсткий карантин.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні ввели штрафи для бізнесу та організацій за відсутність масок у їх клієнтів. 13 січня зміни в закон "Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення" були опубліковані в парламентській газеті" Голос України ", а значить з 14 січня він набравчинності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?