Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет і що з цим робити — пояснення експерта
Категорія
Технології
Дата публікації

Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет і що з цим робити — пояснення експерта

Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет і що з цим робити — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

Експерт телекомунікаційного ринку Роман Хіміч пояснив, чому під час віялових відключень світла в Україні зникає мобільний інтернет та що з цим можна зробити.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет

Як стверджує Роман Хіміч, абсолютна більшість базових станцій мобільного зв’язку в нашій країні як резервне живлення використовують акумулятори. Попри те, що вони заряджаються добу - вистачає їх лише на декілька годин роботи.

Тобто якщо мережі електропостачання виключають кожного дня, то ці акумулятори просто не встигають перезаряджатися, - пояснює експерт.

Однак, що важливо розуміти, базові станції, навіть за умови блекауту, зберігають свою функціональність - можна дзвонити або відправляти смс. Проблеми ж виникають із мобільним інтернетом.

Коли зникає електропостачання в побутових електромережах, то «вмирають» на цей час і мережі фіксованого зв’язку, які забезпечують абсолютну більшість трафіку даних, - наголошує Роман Хіміч.

Експерт радить дивитися відео у найменшій якості, адже 90% трафіку - це саме відеоконтент. Найкращий варіант у сучасних реаліях - споживати інформацію у текстову варіанті.

Як уже згадувалося раніше, з 06:00 2 листопада в Україні ввели в дію графіки погодинних відключень електроенергії у центральному та північному регіонах країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?