Чому РФ зупинила масовані ракетні удари по Україні — пояснення ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому РФ зупинила масовані ракетні удари по Україні — пояснення ГУР

Чому РФ зупинила масовані ракетні удари по Україні — пояснення ГУР
Джерело:  online.ua

Згідно з даними ГУР Міноборони України, армія РФ перед наступним масованим ракетним ударом готує і накопичує ракети, вивчає нові цілі і проводить дорозвідку. Про це повідомив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Відомо, чому масовані ракетні удари РФ стали на "паузу"

Журналісти поцікавилися у представника ГУР, чим спричинена "пауза" між масованими ракетними ударами РФ по Україні.

За його словами, насамперед ворог здійснює дорозвідку тих об’єктів, по яких наносилися удари.

Окрім того, країна-агресорка вивчає райони й цілі, по яким буде нанесено удар. Також Скібіцький підтвердив, що відбувається підготовка ракет до бойового застосування, їхнє зосередження.

Це потребує часу. А, враховуючи те, що запас в Російської Федерації зменшується, застосовуються старі ракети, які були вироблені ще за часів Радянського Союзу, потрібно їхнє обслуговування перед використанням, - додав представник ГУР.

Українським розвідникам вдалося дізнатися, що окупанти також активно застосували застарілі ракети Х-22 - велика їхня частина просто вибухала у повітрі і не досягала цілі.

Як стверджує Скібіцький, країна-агресорка використовує стратегічний запас по деяких видах озброєння, адже "30% – поріг, який завжди повинен лишатися".

Бачимо по тих уламках ракет, які вони застосовували, що ракети виготовлені в цьому році. Тобто ракети одразу з конвеєра йдуть для застосування. На скільки вистачить цих ракет – залежить від виробництва. Воно впало в порівнянні з довоєнним періодом, але, на жаль, Російська Федерація через обхід економічних санкцій ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет й іншого озброєння, яке використовується проти України, - наголосив представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?