Чому Україна не зможе досягти "абсолютної перемоги" у війні — пояснення експертів RAND
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Україна не зможе досягти "абсолютної перемоги" у війні — пояснення експертів RAND

Чому Україна не зможе досягти "абсолютної перемоги" у війні — пояснення експертів RAND
Джерело:  online.ua

На переконання представників дослідницького центру RAND Сorporation, ані Україна, ані Росія не зможуть досягти "абсолютної перемоги" у цій війні. Іноземні експерти звертають увагу на те, що команда президента Володимира Зеленського не націлена на цю абсолютну перемогу, оскільки хоче лише повернути свої території, не знищуючи при цьому РФ.

Джерело:  звіт  RAND

У RAND пояснили парадокс російсько-української війни

За словами американських аналітиків, попри успішний контрнаступ Збройних сил України у Харківській області та звільнення Херсона, ця війна ще далека від завершення. На це вказують рішення російського диктатора Володимира Путіна, яка готовий мобілізувати сотні тисяч росіян, щоб відтермінувати свою поразку на полі бою.

Представники RAND вважають, що Україна має сили та ресурси воювати доти, доки їй не вдасться витіснити армію РФ з усіх своїх окупованих територій.

Після того як Росію буде витіснено з України, у приголомшеної Росії не залишиться іншого вибору, окрім як залишити свого сусіда в мирі та навіть виплатити компенсацію за завдані збитки. Однак вивчення минулих воєн і пильний погляд на перебіг нинішньої свідчать, що цей оптимістичний сценарій малоймовірний, - попереджають експерти.

Як стверджують американські аналітики, вони бачать три сценарії закінчення російсько-української війни: абсолютна перемога, перемир'я та політичне врегулювання.

Дослідники із RAND нагадують, що "абсолютна перемога" стається тоді, коли "переможець встановлює нове керівництво в переможеній державі, окупуючи або анексуючи територію противника...".

Такої перемоги союзники досягли у Другій світовій війні. Однак у цій війні такий варіант малоймовірний, оскільки Україна жодного разу не заявляла, що планує атакувати Росію у відповідь.

Україна ніколи офіційно не заявляла про намір і навіть якщо вона повернеться до своїх кордонів 1991 року, Росія все ще матиме змогу завдавати ударів за допомогою флоту та авіації, які не сильно постраждали на війні. Оскільки жодна зі сторін не має можливостей для досягнення абсолютної перемоги, війна, найімовірніше, закінчиться переговорами. Переговори, на відміну від абсолютної перемоги, вимагають від воюючих сторін прийняти певний ризик того, що умови миру можуть бути порушені, - попереджають експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?