Чорні діри насправді можуть бути квантовими комп'ютерами — вчені
Категорія
Технології
Дата публікації

Чорні діри насправді можуть бути квантовими комп'ютерами — вчені

Чорні діри насправді можуть бути квантовими комп'ютерами — вчені
Джерело:  online.ua

Члени німецько-грузинської групи дослідників дійшли висновку, що чорні діри насправді можуть бути великими квантовими комп'ютерами, які використовують розвинені цивілізації.

Джерело: Universe Today

Згідно з теорією іноземних вчених, розвинена цивілізація могла б адаптувати квантові технології до грандіозних масштабів.

Окрім того, науковці закликають шукати докази великомасштабних квантових обчислень як потенційну техносигнатуру для SETI – спільноти з пошуку позаземного розуму.

Чому саме чорні діри можуть бути квантовими комп'ютерами

За словами дослідників, найефективнішими сховищами квантової інформації можуть бути саме чорні діри. Їх можна розглядати як головне джерелом обчислень для розвинених позаземних цивілізацій.

Ба більше, це пояснює відсутність активності, яку ми спостерігаємо, дивлячись на космос.

Що важливо розуміти, це дослідження є новим напрямком для спільноти SETI, адже воно підштовхує наукову спільноту до більш активного пошуку техносигнатур поза межами традиційного фокусу.

Сьогодні ми в основному вивчаємо радіосигнали, і було кілька спроб обстежити небо в пошуках так званих сфер Дайсона – мегаструктур, побудованих навколо зірок. З іншого боку, проблема SETI настільки складна, що має сенс перевірити всі можливі варіанти, – наголошують автори дослідження.

За словами науковців, їхня ідея породжена гіпотезою фізика Роджера Пенроуза про те, що чорні діри можуть стати джерелом безмежної енергії, яку можна отримувати в ергосфері, регіоні навколо горизонту подій чорних дір.

Що цікаво, чимало вчених раніше висували теорії про те, що технологічно розвинені цивілізації так і роблять.

Що таке чорна діра

Чо́рна діра́ — астрофізичний об'єкт, який створює настільки потужну силу тяжіння, що жодні, навіть найшвидші частинки, не можуть покинути його поверхню, в тому числі світло та електромагнітне випромінювання.

Фото — unsplash.com

Цей термін першим запропонував Джон Арчибальд Вілер наприкінці 1967 року. Він вжив його в публічній лекції «Наш Всесвіт: відоме й невідоме» (англ. Our Universe: the Known and Unknown) ще у 1967 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?