CША екстрено направили до берегів КНДР авіаносну ударну групу
Категорія
Світ
Дата публікації

CША екстрено направили до берегів КНДР авіаносну ударну групу

CША екстрено направили до берегів КНДР авіаносну ударну групу
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена після останніх випробувань КНДР балістичних ракет вирішили направити у води поблизу Корейського півострова авіаносну ударну групу.

Джерело:  CNN

CША перекинули до берегів Кореї авіаносну ударну групу

6 жовтня Південна Корея скликала засідання Радбезу на тлі того, що Північна Корея запустила чергові дві балістичні ракети малої дальності.

Що важливо розуміти, це є вже шостим випробуванням протягом останніх 12 днів.

За словами предствників команди Джо Байдена, на провокації буде рішуча відповідь - як демонструє переміщення у Японське море авіаносця США USS Ronald Reagan та його ударної групи.

Південнокорейський об’єднаний комітет начальників штабів ще у середу повідомив, що американська авіаносна ударна група переміститься у Японське море і цей крок має демонструвати рішучість Південної Кореї та США реагувати на будь-які провокації чи погрози Пхеньяна, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, у вересні ця ударна група брала участь у спільних американсько-корейсько-японських навчаннях у міжнародних водах, на яких відпрацьовували протидію субмаринам.

 КНДР продовжує провокувати міжнародну спільноту

Як уже згадувалося раніше, 4 жовтня Північна Корея вперше протягом останніх 5 років запустила балістичну ракету над Японією, що призвело до повітряної тривоги в країні і тимчасового припинення руху поїздів у північній Японії. Ракета подолала близько 4500 кілометрів.

Трохи пізніше група винищувачів Південної Кореї та США здійснила спільний тренувальний виліт, під час якого корейський F-15K здійснив пуск двох бомб типу JDAM.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?