Данілов пояснив ситуацію з помилками в санкційному списку злодіїв у законі
Категорія
Політика
Дата публікації

Данілов пояснив ситуацію з помилками в санкційному списку злодіїв у законі

Данілов пояснив ситуацію з помилками в санкційному списку злодіїв у законі
Джерело:  online.ua

Помилки у рішенні РНБО щодо 108 осіб із санкційного списку “злодіїв у законі” стосувалися лише транслітерації прізвищ. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов, коментуючи публікації в ЗМІ про потрапляння до цього списку невинних осіб.

Джерело: Hromadske.

Данілов пояснив, що до списку внесли 108 осіб не помилково, а з помилками у даних.

"Помилки в прізвищах були, вони вже всі виправлені", - зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що правоохоронці, які допустили помилки в транслітерації, вже покарані.

Однак, Данілов зізнався, що серед більш ніж 650 осіб таки була одна людина, яка опинилась у переліку випадково і санкції щодо неї вже зняли.

Помилки в санкційному списку

Нагадаємо, 15 жовтня Данілов заявив, що у рішенні РНБО, яке стосувалося санкцій щодо кримінальних авторитетів та злодіїв у законі, була допущена помилка щодо 108 осіб.

"На превеликий жаль, в рішенні РНБО, яке готувалося раніше, були свідомі чи несвідомі помилки відносно 108 осіб, які ми вже виправили", — повідомив він.

В Офісі президента заявили, що проведуть перевірку щодо обставин помилкового внесення до санкційного списку більше ста осіб, в тому числі встановлять, чи могли такі дії бути умисними.

Ексзаступник директора Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ часів Арсена Авакова Ярослав Тракало в свою чергу заявив, що нікого помилково не "зараховували" до криміналітету, а помилки були допущені при транслітерації прізвищ.

Тракало каже, що "злодії у законі" часто мають по кілька паспортів, в яких може відрізнятися на одну літеру написання прізвища або ж дата народження.

Нагадаємо, 14 травня 2021 року РНБО наклало санкції на 557 «злодіїв у законі» та 111 іноземців, які є «кримінальними авторитетами» в усьому світі. Однак пізніше одразу кілька нардепів під час засідання Верховної Ради виступили із заявою, у якій закликали РНБО зняти санкції з деяких добровольців, які воювали на Сході України, і потрапили у цей пакет санкцій.

Читайте також:

  • У Зеленського прокоментували помилкове внесення до злодіїв у законі понад 100 осіб.

  • СБУ затримала причетне до батальйону “Азов” злочинне угруповання.

  • Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?