Данілов спрогнозував напрямки нового наступу армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов спрогнозував напрямки нового наступу армії РФ

Данілов спрогнозував напрямки нового наступу армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, майбутній наступ злочинної армії РФ, скоріш за все, відбуватиметься на території Харківської та Запорізької областей.

Джерело:  Reuters

Що відомо про підготовку армії РФ до нового наступу в Україні

Данілов зазначив, що наразі російські окупанти пробують промацати оборону українських військових на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, через яку проходить контрольований російськими військовими злочинцями ухопутний шлях між окупованими сходом України і Кримом.

Секретар РНБО підкреслив, що командування ЗСУ та військова розвідка не виключають нового російського наступу в Харківській області, звідки окупантів вибили в результаті блискавичного наступу українські військові влітку та восени минулого року.

Спроби наступу або в харківському, або в запорізькому напрямку, звичайно, будуть зроблені. Наскільки вони будуть успішними, залежатиме від нас, - підкреслив Данілов.

Українські високопосадовці, включно з президентом Володимиром Зеленським, заявили, що Кремль спробує здійснити ще один масштабний наступ за допомогою свіжомобілізованих військ у найближчі тижні.

Данілов повторив попередні прогнози про те, що Росія все ще хоче захопити повністю Донецьку й Луганську області, які Москва оголосила своєю територією минулого року на "референдумах", які Київ і Захід визнали фіктивними.

Наразі запеклі бої продовжуються в районі Бахмута на Донеччині. Російські війська вже кілька тижнів намагаються оточити і захопити це місто ціною величезних втрат.

Секретар РНБО підкреслив, що українська сторона очікує спроб злочинної російської армії перехопити ініціативу до річниці вторгнення.

Вони повинні мати, що показати перед своїм народом, і мати велике бажання зробити щось велике, як вони це бачать, до цієї дати, - зазначив Данілов.

Раніше лунали заяви, що російські війська можуть спробувати атакувати з боку Білорусі на північному заході. Але Данілов сказав, що "сумнівно, що вони зможуть наступати з цього напрямку", тому що "там явно недостатньо сил".

Україна також планує весняний наступ, очікуючи на поставку обіцяних західних бойових танків і ракет більшої дальності, в тому числі нової ракетної системи зі США, яка подвоїть дальність удару українських військ.

Але Данілов сказав, що важка бронетехніка та артилерійські снаряди, особливо калібру 155 мм, є однією з нагальних потреб Києва, оскільки Україна стикається з потенційним новим наступом російської важкої вогневої сили.

Дуже багато питань залежить від кількості поставок снарядів. Тому що якщо у вас є зброя, але немає чим стріляти, то це виклик, - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?