Данілов заявив про наявність в України власної зброї для ударів по території РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов заявив про наявність в України власної зброї для ударів по території РФ

Данілов заявив про наявність в України власної зброї для ударів по території РФ
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Україна згодом отримає від західних партнерів винищувачі F-16 та вже має власну зброю для завдання ударів по території РФ.

Джерело:   CNN

Що відомо про змогу України завдавати ударів по території РФ 

Це лише питання часу, коли ми отримаємо F-16. Вони обов'язково прийдуть. На жаль, тим часом ми втрачаємо наших людей, борючись за нашу незалежність, - зазначив секретар РНБО.

За його словами, в України вже є власне озброєння для завдання ударів по території РФ за межами окупованих регіонів.

Що стосується російської території, то ніхто не забороняє нам знищувати цілі зброєю, виробленою в Україні. Чи є у нас така зброя? Так, є, - підкреслив Данілов.

Протягом війни на стратегічних об'єктах в Росії постійно відбуваються незрозумілі вибухи, але Україна ніколи публічно не визнавала свою відповідальність за ці удари.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у січні прогнозував атаки "все глибше і глибше" в Росії, не визнаючи відповідальності України.
Тоді Буданов сказав ABC News, що він "дуже радий бачити" атаки всередині Росії, але до кінця війни не може відповісти, чи відіграє Україна роль у таких ударах.

Так, за інформацією радника мера окупованого Маріуполя Петра Андрющенка, в місті вдень 7 лютого пролунали вибухи.

Через це росіяни вимушені були підняти у небо авіацію.

П’ять гучних вибухів поспіль в Приморському районі Маріуполя, - зазначив Андрющенко.

Радник мера окупованого росіянами міста наголосив, що вибухи стались в районі порту – там, куди нещодавно окупанти завезли техніку та ППО. В небі над містом з’явилась велика кількість авіації, за його словами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?