Данія виділила додаткові 42 млн доларів на зброю Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Данія виділила додаткові 42 млн доларів на зброю Україні

Данія виділила додаткові 42 млн доларів на зброю Україні
Джерело:  online.ua

Уряд Данії виділив додаткову фінансову допомогу в розмірі 42 млн доларів для збройного забезпечення України.

Джерело: Міністерство оборони Данії

Ще 42 млн доларів надасть Данія на зброю для України

Як зазначається, 19 грудня міністр оборони Данії Якоб Еллеман-Ясен Він провів онлайн-зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, де наголосив на незмінній необхідності зовнішньої підтримки для України.

Боротьба України за свободу — це також наша і європейська боротьба за свободу. Уряд продовжуватиме підтримку українців у фінансовій, військовій та гуманітарній сферах, — зазначив очільник Міноборони Данії.

Кошти надійдуть із резерву Міноборони країни, їх передадуть до Міжнародного фонду для України.

Допомога Данії для України

Нагадаємо, 1 вересня президент Володимир Зеленський провів зустріч з главою МЗС Данії Еппе Кофодом, під час якої Копенгаген пообіцяв передати зимову форму та одяг для ЗСУ.

Також у вересні Данія виділила 3,6 мільйона доларів агентству ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров’я (UNFPA) для гуманітарної допомоги жінкам в Україні.

Крім того, Данія погодилася долучитися до відновлення об’єктів інфраструктури на Миколаївщині.

Також Данія спільно зі Словаччиною, Норвегією та Німеччиною підписали лист про намір зробити фінансовий внесок для виробництва і передачі Україні словацьких самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?