ДБР оголосило у міжнародний розшук колишнього міністра часів Порошенка Демчишина
Категорія
Політика
Дата публікації

ДБР оголосило у міжнародний розшук колишнього міністра часів Порошенка Демчишина

ДБР оголосило у міжнародний розшук колишнього міністра часів Порошенка Демчишина
Джерело:  online.ua

Представники ДБР повідомили, що у міжнародний розшук був оголошений екс-міністр енергетики та вугільної промисловості за часів президентства Петра Порошенка Володимир Демчишин.

Джерело: пресслужба ДБР

У чому звинувачують Володимира Демчишина

Речниця ДБР Тетяна Сапьян повідомила, що колишнього голову Міненерго, який обіймав цю посаду у період з 2014 по 2016 роки, звинувачують у державній зраді та причетності до постачання вугілля з ОРДЛО.

Про підозру колишньому міністру повідомили ще у листопаді минулого року. Окрім нього та екс-президента Петра Порошенка у справі також фігурують бізнесмен Сергій Кузяра та політик Віктор Медведчук.

Наразі Сергій Кузяра перебуває під домашнім арештом, Віктор Медведчук – під домашнім арештом, Володимир Демчишин – у міжнародному розшуку, місце його перебування наразі встановлюється, - повідомила представниця ДБР.

Наразі у Печерському райсуді Києва триває обрання запобіжного заходу Петру Порошенку, якого за цією справою звинувачують у державній зраді.

Суд за звинуваченнями проти Порошенка

До залу судових засідань також допустили представників фракції "Європейська солідарність" та прихильників екс-президента, а от для багатьох журналістів місця не знайшлось.

Судове засідання розпочалось тільки об 11:42, тоді як початок був запланований на 11 годину.

При цьому представники прокуратури вимагають заарештувати Порошенка із заставою в 1 млрд гривень.

Наразі суд розглядає клопотання прокоратури про арешт екс-президента та тримання його під вартою.

Печерський райсуд Києва дозволив заарештувати колишнього президента Петра Порошенка за обвинуваченнями у державній зраді.

Колишнього президента звинувачують у розірванні контрактів на поставки вугілля з ЮАР та організацію поставок з непідконтрольних Україні територій Донбасу.

За словами самого Порошенка, зараз він перебуває у Польщі і вже у січні планує повернутись до України.

Зокрема, підконтрольний колишньому голові держави 5 канал опубліковав відеоролик з реакцією Порошенко на звинувачення.

Верховний Суд викликає президента Володимира Зеленського як відповідача у справі щодо оприлюдненої ним під час одного з інтерв’ю інформації. Йдеться про звинувачення в бік ексглави держави Петра Порошенка щодо його причетності до торгівлі вугіллям з бойовиками на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?