ДБР почало обшуки в будинку ексглави КСУ Тупицького
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР почало обшуки в будинку ексглави КСУ Тупицького

ДБР почало обшуки в будинку ексглави КСУ Тупицького
Джерело:  online.ua

У четвер, 13 травня, в будинку Олександра Тупицького, якого президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади, працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки. Слідчі дії проходять у справі про неправдиві свідчення і підкуп свідка.

Джерело: Дзеркало тижня

"Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального злочину або майна, яке було отримано в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб", - йдеться у постанові Печерського суду.

Уточнюється, що обшук з 6:00 ранку 13 травня проводиться в присутності Тупицького, його дружини, двох дітей і адвоката.

У чому підозрюють Тупицького

  • 28 грудня 2020 року Тупицький був викликаний на допит в Офіс генпрокурора, де йому повинні були вручити підозру у справі про приватизацію Зуєвського енергомеханічного заводу в Донецькій області. Тупицький не прийшов на допит, після чого генпрокуратура звернулася до президента Володимира Зеленському з проханням відсторонити Тупицького з посади голови КСУ в зв'язку з кримінальним провадженням.

  • 29 грудня 2020 року Зеленський відсторонив Тупицького з посади на 2 місяці, а 27 березня 2021 року скасував указ Януковича про призначення його главою КСУ від 14 травня 2013 року.

  • Зеленський впевнений, що цей склад суддів КСУ потрібно терміново поміняти. При цьому перезавантаження КСУ, на його думку, повинно початися з відставки Тупицького.

  • Судові засідання у справі Тупицького тривають, але він на них не являється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?