ДБР затримало начальника окупаційної "поліції" Балаклії — він не встиг втекти в "ЛНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР затримало начальника окупаційної "поліції" Балаклії — він не встиг втекти в "ЛНР"

ДБР затримало начальника окупаційної "поліції" Балаклії — він не встиг втекти в "ЛНР"
Джерело:  online.ua

Державне бюро розслідувань разом з СБУ затримало колаборанта – начальника так званої окупаційної поліції Балаклії. Він хотів втекти до “ЛНР”, але не встиг і був затриманий у Куп’янську.

Джерело: ДБР

Правоохоронці затримали колаборанта з Балаклії

У межах відпрацювання інформації щодо можливої співпраці на деокупованих територіях місцевих правоохоронців з окупантами, працівникам ДБР, спільно із військовою контррозвідкою СБУ, за сприяння ГУНП у Харківській області, вдалося оперативно встановити зрадника, який очолив так званий поліцейський відділок окупаційної влади у Балаклії, - повідомили в ДБР.

Зазначається, що раніше зрадник був одним з керівників Балаклійської поліції, а коли прийшли окупанти – добровільно зголосився з ними співпрацювати.

За це він отримав посаду начальника окупаційного відділку.

Після того, як Збройні сили України звільнили місто від загарбників, зрадник вирішив втекти до так званої ЛНР. Але цього зробити не встиг. Його затримали у місті Куп’янськ.

Нині вирішується питання повідомлення про підозру, а також обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що ЗСУ звільнили Балаклію 8 вересня. Куп'янськ наразі звільнений принаймні на половину, над містом український прапор.

СБУ вже повідомила про підозру двом громадянам, які погодилися на співпрацю з РФ і добровільно обійняли посади при окупаційній так званій «тимчасовій військовій адміністрації Харківської області».

Один з них обійняв посаду керівника ДП «Куп’янське лісове господарство», а інша добровільно перейшла на бік ворога і погодилась на посаду головного бухгалтера згаданого ДП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?