День 349. Марченко фінансує окупантів, росія обходить санкції, Кадиров замахнувся на Польщу
Категорія
Україна
Дата публікації

День 349. Марченко фінансує окупантів, росія обходить санкції, Кадиров замахнувся на Польщу

День 349. Марченко фінансує окупантів, росія обходить санкції, Кадиров замахнувся на Польщу
Джерело:  online.ua

У новому випуску новин з кореспондентом online.ua Іваном Гриневичем дивіться, як Оксана Марченко фінансує російських окупантів в Криму, Росія змогла обійти санкції, ЄС готується до можливого візиту Зеленського, а Кадиров почав погрожувати Польщі.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Компанії Оксани Марченко фінансували МВС РФ та Росгвардію

Компанії Оксани Марченко, дружини підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, причетні  до схеми підпільного фінансування Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму.

СБУ ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань до організації якої причетна Оксана Марченко. Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму, — повідомили в СБУ.

Правоохоронці встановили, що ці компанії платили росіянам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострова. Загальна сума платежів на користь РФ становить понад 50 млн у гривневому еквіваленті.

Росія обійшла санкції для придбання компонентів іранських дронів — ISW

Росія, ймовірно, змогла обійти західні санкції та придбати компоненти для іранських безпілотників.

5 лютого офіційні особи США заявили, що Росія та Іран продовжують плани будівництва іранського заводу безпілотників на російській території.

Раніше, у травні 2022 року, Іран відкрив завод з виробництва БПЛА у Таджикистані. Росія може використовувати цей завод для отримання компонентів або закупівлі виготовлених БПЛА в обхід санкцій.

Європарламент готується до можливого візиту Зеленського

9 лютого у Брюсселі відбудеться саміт 27 країн ЄС. І, за словами ЗМІ, Європарламент готується  до можливого візиту Володимира Зеленського.

Проте рішення про поїздку буде ухвалено в останній момент — через проблеми з безпекою.

Візит до Брюсселя дозволив би президенту зустрітися з усіма очільниками країн Євросоюзу за один день. Раніше він виступав на самітах ЄС лише через відеодзвінки.

Кадиров пофантазував про "денацифікацію" Польщі

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заговорив  про "денацифікацію" Польщі. Так, він вирішив "боротися із сатанізмом у всій Європі". У своєму Телеграмі він заявив, що Польща буцімто "клянчить озброєння у Штатів", тому що багато допомагає Україні.

Також він вирішив закликати до порушення територіальної цілісності Польщі.

За його словами, у липні пройде щорічний Марш автономії Сілезії, який на думку Кадирова, "заслужив на особливий незалежний статус, і там вкрай необхідний референдум, під час якого Росія може надати організаційну допомогу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?