Дівчина білоруського опозиціонера Шишова прокоментувала його смерть
Категорія
Політика
Дата публікації

Дівчина білоруського опозиціонера Шишова прокоментувала його смерть

Дівчина білоруського опозиціонера Шишова прокоментувала його смерть
Джерело:  online.ua

Дівчина очільника Білоруського дому Віталія Шишова, якого 3 серпня знайшли повішеним у Києві, Божена Жолудь заявила, що чоловік не міг накласти на себе руки. Вона переконана, що його могли вбити.

Джерело:  білоруська служба "Радіо Свобода"

Дівчина активіста Шишова прокоментувала його смерть

"У Віталія не було ні батьків, ні сім’ї – усі померли. Працював айтішником-фрилансером. Не було такого, щоб він скаржився, що за ним стежать. Але останнім часом Віталій став уважнішим – бувало, дивився, які машини під’їхали, хто з них виходить… Ми обидва тиждень хворіли, лежали в ліжках і дивилися фільми. Звичайно, настрій хворої людини не на підйомі, але жодних поганих думок у Віталія не було. Впевнена, він не міг покінчити життя самогубством. У нього не було підстав для цього. І так зі мною вчинити він не міг. У нас були спільні плани на майбутнє", - наголосила Божена Жолудь.

Як стверджує дівчина, її коханий не отримував прямих погроз, однак у нього було погане передчуття.

"Написав одному з наших знайомих за тиждень до трагедії: у мене погане передчуття, якщо що, доглянь за Боженою", - зізналася дівчина.

Вона також зазначила, що у його поведінці вона не помітила нічого незвичайного чи дивного.

Жолудь звернула увагу на те, що Шишов не завжди ходив бігати, а час від часу, за бажанням.

Варто зазначити, що вони обидва з міста Речиця та переїхали до України через переслідування з боку режима білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Що відомо про смерть голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова

Очільника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який зник у Києві 2 серпня, знайшли повішеним у столичному парку. Представники української поліції кажуть, що розпочали кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство", однак планують перевіряти всі версії.

За словами колег вбитого, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала.

У БДУ звертають увагу на те, що смерть Шишова – це "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Що важливо розуміти, саме Шишов стояв біля витоків створення Білоруського дому в Україні. Він переїхав до нашої країни восени минулого року. У Білоруському домі Віталій допомогав білоруським громадянам, які переїхали до України, а також займався організацією акцій проти режиму Лукашенка

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?