Дії росіян на ЗАЕС можуть призвести до ядерної та радіаційної катастрофи
Категорія
Україна
Дата публікації

Дії росіян на ЗАЕС можуть призвести до ядерної та радіаційної катастрофи

Дії росіян на ЗАЕС можуть призвести до ядерної та радіаційної катастрофи
Джерело:  online.ua

Керівництво "Енергоатому" звертає увагу на те, що армія РФ обстрілює Запорізьку атомну електростанцію, щоб знищити її інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України та знеструмити південь нашої країни. Окрім того, дії росіян можуть призвести до ядерної та радіаційної катастрофи.

Джерело: Телеграм-канал "Енергоатому"

Росія хоче від'єднати ЗАЕС від енергосистеми України

Акти ядерного тероризму на Запорізькій АЕС – її артилерійські обстріли – мають на меті руйнування інфраструктури станції, пошкодження всіх ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни. Такими діями рашисти перейшли до нового сценарію – сценарію руйнувань, створення ядерної та радіаційної аварії на ЗАЕС. Тому обстріли станції, з високою ймовірністю, продовжаться, - заявляють представники "Енергоатому".

Окрім того, наголошується, що врятувати ситуацію можуть спільні дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та WANO, а також постійний тиск на Росію з боку міжнародної спільноти задля виведення військових з найбільшого в Європі ядерного об’єкту та його повної демілітаризації.

В іншому випадку росіяни реалізують свій план із перетворення ЗАЕС на військову базу ядерних терористів.

Цьому зараз сприяють активні дії представників Росатома, які перебувають на станції та координують спеціальну програму з відрізання ЗАЕС від енергосистеми України шляхом пошкодження за допомогою артилерійських обстрілів всіх ліній зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України, - заявляють в "Енергоатомі".

Фото - скриншот

Окрім того, що Росія добивається подальшого повного знеструмлення станції (блекаут) із запуском дизель-генераторів всіх енергоблоків для забезпечення охолодження ядерного палива.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?