До 21 листопада — бойовики "ЛНР" шокували новим рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

До 21 листопада — бойовики "ЛНР" шокували новим рішенням

До 21 листопада — бойовики "ЛНР" шокували новим рішенням
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО готуються до наступу на Донбасі. Про це свідчить наказ ватажка так званої "ЛНР" Леоніда Пасічника, який оголосив екстрену мобілізацію і наказав до 21 листопада з'явитися всім бойовикам, які перебували в запасі. У зв'язку з цим на території військкоматів скасували всі карантинні обмеження. При цьому в "указі" Пасічника є ще й другий пункт, який засекречений. Він віднесений "для службового користування". У Генштабі ЗСУ вже відреагували на проведену в "ЛНР" мобілізацію. У Міноборони України відзначили, що збройні російські формування активно зайнялися підвищенням бойової готовності своїх угруповань на Донбасі і ймовірно готуються зірвати перемир'я, про що свідчать і проведені на минулому тижні масштабні командно-штабні навчання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"З метою перевірки громадян, які перебувають в запасі, приписаних до складу резервних формувань на відповідні військові посади ... постановляю забезпечити з 17 по 21 листопада 2020 року проведення контрольної явки в відділи військового комісаріату, які перебувають в запасі", - йдеться в указі ватажка " ЛНР ".

Важливо відзначити, що тим часом бойовики, які знаходяться на передовій, щодня порушують режим перемир'я і влаштовують небезпечні провокації, якими погрожують українським військовим. Тільки напередодні, вони двічі відкривали вогонь по позиціях українських захисників поблизу Новотроїцького та Шумів. У зведенні штабу ООС зазначено, що ворог вів обстріл з гарнатометов і стрілецької зброї. Втрат серед бійців ЗСУ вдалося уникнути.

Як відомо, на Донбасі з 27 липня діє повний і всеосяжний режим припинення вогню, про який Тристороння контактна група домовилася 22 липня. Російські війська і підконтрольні їм бойовики регулярно порушують режим тиші одиночними обстрілами, але сили ООС не відповідають на провокації і дотримуються домовленостей. У штабі ООС і президент України Володимир Зеленський вважають ефективним режим припинення вогню. Вони відзначають, що втрати серед українських військових і мирних жителів Донбаса скоротилися в 10 разів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна запропонувала Кремлю і бойовикам ОРДЛО провести новий обмін полоненими до 24 грудня. Також Київ розраховує на нормандський саміт до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?