До бюджету України надійшли 2 млрд доларів від США — Мінфін
Категорія
Економіка
Дата публікації

До бюджету України надійшли 2 млрд доларів від США — Мінфін

До бюджету України надійшли 2 млрд доларів від США — Мінфін
Джерело:  online.ua

До державної казни України надійшли грантові 2 млрд доларів від Цільового фонду Світового банку наданими США.

Джерело: Міністерство фінансів України

Україна отримала 2 млрд доларів від Америки

Як повідомляється, це вже другий транш з гранту загальним розміром 4,5 млрд доларів, які надані у рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Мінфін зазначає, що кошти будуть спрямовані на фінансування пенсій та заробітних плат держслужбовцям, а також на оплату медичних послуг.

Із перших днів злочинного вторгнення рф в Україну, Сполучені Штати підтримують нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет, - наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як додає відомство, загалом, після початку повномасштабного вторгнення Росії, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки вже 12 млрд доларів у формі грантів.

Зазначається, Сполучені Штати Америки є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

Байден просить виділити Україні ще 38 млрд доларів

Нагадаємо, нещодавно адміністрація президента США Джо Байдена зробила запит до Конгресу США щодо надання Україні додаткових майже 38 млрд доларів.

Ми знаємо, що наша робота полягає в тому, щоб продовжувати нашу військову підтримку України, щоб вони були в найкращій можливій позиції на полі бою.
І якщо і коли дипломатія дозріє, вони (українці – ред.) опинилися в найкращій можливій позиції за столом переговорів, – заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

За його словами, адміністрація президента США Джо Байдена робить усе можливе та прагне, щоб Україна відстояла свій сувернітет, територію та захищала свої громадян.

Радник Байдена додав, що виділені 38 млрд доларів хочуть спрямувати на додаткову військову підтримку та гуманітарну допомогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?