До посольства РФ принесли "тіла" померлих від COVID-19 жителів ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

До посольства РФ принесли "тіла" померлих від COVID-19 жителів ОРДЛО

До посольства РФ принесли "тіла" померлих від COVID-19 жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У зв’язку з суттєвим погіршенням COVID-ситуації в ОРДЛО, представники організації Восток SOS провели акцію під посольством Росії в Києві. Люди називають причиною мітингу протест проти політики штучної ізоляції жителів регіону та ненадання їм необхідної медичної допомоги під час пандемії.

Джерело: Facebook  “Восток SOS”

Учасниками протесту стали організації "Української народної ради Донеччини та Луганщини" й "Восток SOS", які об'єднують переселенців з тимчасово окупованих територій. Учасники акції виклали загорнуті в поліетилен символічні імітації "трупів". Таким чином намагаються привернути увагу до критичної ситуації на території ОРДЛО у зв’язку з коронавірусною кризою.

Складну ситуацію підтверджує співзасновниця “Восток SOS” Олександра Дворецька вона характеризує стан справ з боротьбою проти пандемії на території Донецької та Луганської областей як гуманітарну катастрофу.

«На наших плакатах написані вимоги до російського політичного керівництва, але ми розуміємо, що апелювати до совісті чи людяності Путіна марно. Тому наші основні вимоги адресовані українському президентові та уряду - ми вимагаємо терміново поставити питання порятунку мешканців окупованого Донбасу та розблокування роботи КПВВ на всіх міжнародних переговорних майданчиках" - зазначив виконавчий директор організації Костянтин Рєуцький.

Протестуючі тримали чимало транспарантів, серед них виділялись пkакати з написами "Росія вбиває", "Росія зробила з Донбасу концтабір" та "Дайте доступ до вакцин".

Померлих та хворих у багато разів більше, аніж у самій Москві

Представник платформи "Восток SOS" Віталій Овчаренко зазначає, що окупаційна адміністрація не відкриває КПВВ та не дає українцям виїхати. Тим самим Росія здійснює блокаду, не даючи можливість вакцинуватись сертифікованою вакциною.

"Росія має нести відповідальність за критичну ситуацію та загибель людей від COVID-19. Навіть статистика, яка у них публікується, свідчить про те, що ситуація там вкрай складна. Померлих та хворих у багато разів більше, аніж у самій Москві. В окупації проблеми з ліжками у лікарнях, ШВЛ, із киснем", – сказав Віталій Овчаренко.

Нагадаємо, в окупованому Росією Донецьку – справжня катастрофа з коронавірусом. Людям критично не вистачає лікарів та місць у клініках, а швидкі не завжди приїжджають на виклик.

"Лікарі пропонують хворим самим собі купувати кисневі концентратори. Але їх в ОРДЛО теж немає – привозять мало, і майже відразу все розмітають", – повідомив про критичну ситуацію журналіст Денис Казанський.

Читайте також:

  • Бойовики безжалісно вбили трьох українців на Донбасі.

  • Україна надасть доступ дипломатам РФ до затриманого на Донбасі бойовика — МЗС.

  • В ОРДЛО прибув новий гумконвой з РФ. МЗС відреагувало нотою протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?