До Саакашвілі пустили польських медиків
Категорія
Світ
Дата публікації

До Саакашвілі пустили польських медиків

До Саакашвілі пустили польських медиків
Джерело:  online.ua

Бригада медиків із Польщі отримає можливість обстежити Михеїла Саакашвілі, якого перевели з в'язниці в Грузії до лікарні.

Джерело: брюссельський кореспондент Рікард Йозвяк

Польським медикам надали доступ до Саакашвілі

Польські медики отримали дозвіл на огляд Михеїла Саакашвілі, якого перевели з грузинської в'язниці до лікарні.

Польській бригаді медиків надали доступ до Саакашвілі. Дати, коли вони поїдуть до Грузії, поки немає, - написав він з посиланням на чиновників ЄС.

Журналіст підкреслив, що йдеться не про переведення колишнього президента до Польщі чи до іншої країни, а про надання доступу медикам.

Що відомо про стан Михеїла Саакашвілі

Стан колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі продовжує погіршуватися. З в’язниці його перевели в лікарню. Саакашвілі знаходиться на межі смерті.

З жовтня 2021 року експрезидент Грузії Саакашвілі перебуває під вартою. Однак останнім часом його стан здоров’я погіршився, він різко втратив вагу.

Ймовірно, під час ув’язнення Саакашвілі постраждав від отруєння важкими металами.

Європарламент закликав грузинську владу звільнити колишнього президента та дозволити йому отримати належне лікування за кордоном.

Також депутати зверталися до нинішнього президента Грузії Саломі Зурабашвілі з проханням скористалася своїм конституційним правом на помилування.

Чому погрози РФ на адресу Грузії стосуються України

Експерт Грузинського центру стратегічного аналізу Гела Васадзе розповів, що російські погрози у бік Грузії спрямовані насамперед на Україну.

Спікер зауважив, що раніше Росія часто погрожувала Грузії введення російських танків на територію країни у разі "поганої поведінки".

Однак зараз російські пропагандисти обіцяють просто вдарити ракетами по Грузії. Саме тому можна дійти висновку, що танки у Росії вже закінчилися на фронті в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?