Дослідники припустили причетність єнотовидних собак до появи COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Дослідники припустили причетність єнотовидних собак до появи COVID-19

Дослідники припустили причетність єнотовидних собак до появи COVID-19
Джерело:  online.ua

Дослідники припускають причетність єнотовидних собак до появи вірусу SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19. Зокрема, цими тваринами торгували на ринку у місті Ухань, де стався спалах хвороби.

Джерело: The Guardian

Що відомо про причетність єнотовидних собак до появи коронавірусу 

В аналізі, оприлюдненому у науковій базі Gisaid та за інформацією The Atlantic, генетижні зразки для досліджень нещодавно були завантажені в міжнародну базу даних.

Однак у відповідь на запит вчених до представників влади Китаю, ці дані були видалені.

Зокрема, міжнародна група вчених вивчила зразки генетичного матеріалу з ринку морепродуктів в Ухані, який був взятий ще на початку пандемії.

Тоді тварин на ринку вже не було, однак дослідникам вдалось взяти зразки генетичного матеріалу з зі стін, підлог, металевих кліток і візків, що використовувались для перевезення тварин.

То чи причетні єнотовидні собаки до появи COVID-19

Позитивними на коронавірус опинились ті генетичні зразки, що належать єнотовидним собакам.

Водночас, за словами науковців, це не доводить, що саме ці тварини стали джерелом вірусу.

Виявлення єнотовидних собак, інфікованих Sars-CoV-2, посилює вірогідність того, що інфіковані коронавірусом сільськогосподарські тварини були важливою ланкою в низці подій, які призвели до пандемії COVID-19. Однак це не спростовує теорії витоку вірусу з лабораторії, - зазначив вірусолог та старший керівник групи в Інституті Френсіса Кріка в Лондоні Джонатан Стойе.

Наразі залишається остаточно невідомим, що саме спровокувало появу вірусу.

Я думаю, що ми підходимо до того моменту, коли ми можемо дивитися на COVID-19 так само, як дивимось на сезонний грип, - зазначив директор з надзвичайних ситуацій ВООЗ Майкл Райан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?