Дрони атакували російський авіазавод, де виробляли ракети Х-59 — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Дрони атакували російський авіазавод, де виробляли ракети Х-59 — ГУР

Дрони атакували російський авіазавод, де виробляли ракети Х-59 — ГУР
Джерело:  online.ua

Ударні дрони атакували Смоленський авіаційний завод в Росії. На підприємстві виробляли ракети Х-59.

Джерело: ГУР

 Дрони атакували російський авіазавод, де виробляли ракети Х-59 

1 жовтня 2023 року внаслідок удару по Смоленському авіаційному заводу порушено процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій, - йдеться в повідомленні.

Згідно з підтвердженими даними, як зазначають в ГУР, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора.

Що відомо про ракету Х-59

Ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) класу "повітря-поверхня" з дальністю до 280 км - одна з тих, якими російські повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні. Від застосування такої зброї найбільше страждають Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області.

Нагадаємо, зокрема, під час обстрілу по Україні 26 вересня крім дронів-камікадзе російські війська застосували і ракети кількох типів, зокрема "Іскандери" та Х-59.

Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?