Друг Міська Барбари назвав причину його раптової смерті
Категорія
Культура
Дата публікації

Друг Міська Барбари назвав причину його раптової смерті

Друг Міська Барбари назвав причину його раптової смерті
Джерело:  online.ua

Відомий український музикант, співзасновник та вокаліст гурту "Мертвий півень" Місько Барбара раптово помер 11 вересня — ця новина приголомшила усю країну. Як стверджують лікарі, у відомого львівського артиста трапився інфаркт.

Джерело: "Суспільне. Новини"

У Міська Барбари раптово зупинилось серце

Як уже згадувалося раніше, з українським музикантом прощаються у Харкові. До Свято-Дмитрівського храму прийшли кілька десятків людей — журналісти, музиканти, артисти. Співака поховають на кладовищі №2.

Віддати шану музиканту прийшли його друзі та колеги – письменник Сергій Жадан, журналіст Богдан Логвиненко, нардеп Микола Княжицький, музикант Роман Чайка, який також грав у "Мертвому півні" та інші.

Як стверджує Чайка, він дізнався про смерть музиканта після свого ефіру і спочатку в це не повірив

"Думав, це якийсь дурнуватий жарт. Місько був Міськом завжди. Він був однаковим за сценою і на сцені", – розповів його колега.

Окрім того, він зізнався, що учасники "Мертвого півня" думали про нові проєкти. Зокрема, не про одноразове повернення на сцену, а щось "трохи більше".

"Багато чого недоказаного. Це було все в ідеях, фразах. Як казав Місько на питання, чи ви ще будете разом з "Мертвим півнем" виступати: ніколи не кажи "ніколи". Людина може все, що хоче, запланувати. Бог поміняє", – зазначив Роман Чайка.

За словами артистка, який посилався на висновки лікарів, у Міська Барбари трапився інфаркт. Артист помер вдома. Виконавцю раптово стало погано, і лікарям не вдалося врятувати його життя. Варто звернути увагу на те, що Місько Барбара пішов з життя незадовго до ювілею – 14 листопада йому б виповнилося 50 років.

Що відомо про гурт “Мертвий півень”

Гурт "Мертвий півень", якому Барбара присвятив значну частину свого життя, народився в середовищі Львівського університету імені Івана Франка, де навчалися багато його майбутніх учасників. У 1989 році музиканти збиралися в кафе "Старий Львів" на вулиці Валовій, назва гурту походить від вивіски кафе. За 30 років існування "Мертвого півня" у його складі змінилося близько 20 музикантів. Впізнаваною рисою гурту стали пісні на вірші відомих українських поетів.В 2011 року гурт фактично припинив творчу діяльність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?