Друг Путіна зганьбився на весь світ через брехню
Категорія
Політика
Дата публікації

Друг Путіна зганьбився на весь світ через брехню

Друг Путіна зганьбився на весь світ через брехню
Джерело:  online.ua

Друг російського глави Володимира Путіна Ігор Додон, який визнав поразку на президентських виборах в Молдові, вирішив через суд оскаржити результати голосування, але зганьбився. Справа в тому, що він подав до суду три позови, які були визнані судом як неприйнятні. Як виявилося, Додон до своїх позовних скарг подав фейкові докази, які навіть не стали розглядати судді. Про гучний провал Додона в суді повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZDG.

Видання зазначає, що одна зі скарг Додона стосувалася втручання іноземців у виборчу кампанію. У цьому втручанні він звинуватив президента Румунії Клауса Йоханніса, прем'єра Румунії Людовика Орбана і очільницю німецького Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер. Цю скаргу Апеляційний суд Кишинева відхилив, але зазначив, що вона може бути оскаржена у Верховному суді.

Також адвокати Додона подали в суд скаргу про перешкоджання до доступу на виборчі дільниці громадян Молдови, які проживають на лівому березі Дністра. Суд і її визнав неприйнятною. Третя скарга стосувалася нібито організованого підвезення виборців на дільниці під час другого туру виборів і підкупу виборців, що Додон продемонстрував на фейкових відео з соцмереж. Судді також її відхилили з можливістю оскарження у Верховному суді.

Нагадаємо, на виборах в Молдові перемогла Мая Санду, відома як прихильниця європейської інтеграції. Вона жорстко критикує чинну владу за корупцію і відкрито виступає за територіальну цілісність України. У той же час Санду підтримує діалог з Росією для врегулювання придністровського питання. Тому після обрання президентом має намір провести переговори з Путіним, на яких буде домагатися виведення російських військ з Придністров'я.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін здивував реакцією на результати виборів в Молдові і поразку свого друга Додона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?