Дружина вбитого окупантом чоловіка хоче для нього довічного або обмін на бійців "Азовсталі"
Категорія
Україна
Дата публікації

Дружина вбитого окупантом чоловіка хоче для нього довічного або обмін на бійців "Азовсталі"

Дружина вбитого окупантом чоловіка хоче для нього довічного або обмін на бійців "Азовсталі"
Джерело:  online.ua

19 травня у Києві продовжується суд над російським солдатом Вадимом Шишимаріним, який вбив беззбройного мешканця в Сумській області. Дружина загиблого повідомила, що просить довічного ув'язнення для російського солдата, але вона не проти, аби Шишимаріна обміняла на бійців "Азовсталі".

Джерело: трансляція судового засідання

У Києві відбувся суд над російським солдатом

Катерина Шеліпова під час судового засідання сказала, що не проти, якщо його поміняють на бійців з "Азовсталі".

Я думаю, що йому довічне ув'язнення. Але якщо його поміняють на наших маріупольських захисників, хлопців-героїв "Азовсталі" — я не буду проти, — сказала Катерина Шеліпова.

Вадим Шишимарін під час засідання попросив пробачення у дружини вбитого Катерини Шеліпової. Шишимарін докладно розповів, як застрелив мирного жителя, який їхав велосипедом.

Прапорщик Кафуров наказав стріляти. Я відмовився. Тоді ще один військовослужбовець загрозливим тоном наказав мені стріляти, аргументувавши це тим, що він здасть нас. Я вистрілив короткою чергою, — розповів він.

На попередньому засіданні, він повністю визнав свою вину і був готовий надати свідчення.

Нагадаємо, що що командир відділення "4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області" Вадим Шишимарін став першим російським військовим, який постав перед судом за вбивство цивільного на Сумщині.

Цей 21-річний російський військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін, розбили ЗСУ. Втікаючи, він із ще 4 товаришами по службі обстріляли з автоматів приватний автомобіль та заволоділи ним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?