Два українські посольства знову отримали листи з погрозами — Кулеба
Категорія
Світ
Дата публікації

Два українські посольства знову отримали листи з погрозами — Кулеба

Два українські посольства знову отримали листи з погрозами — Кулеба
Джерело:  online.ua

30 листопада та 1 грудня два посольства України за кордоном, крім посольства в Іспанії, отримали листи з "дуже конкретними погрозами". Зокрема, повідомляється про цілеспрямовану широкомасштабну терор-кампанію проти України за кордоном.

Джерело: Укрінформ із посилання на коментар голови МЗС Дмитра Кулеби

Що відомо про погрози посольствам України за кордоном?

Це однозначно нова форма терору. Ми спільно з іспанською владою дуже активно працюємо над тим, щоб встановити, хто за цим стоїть. У нас, безумовно, є здогадка, хто за цим стоїть, але потрібно прослідкувати всю мережу агентів і людей, залучених до цієї кампанії , - підкреслив Кулеба.

Він додав, що крім того, що відбулося в середу в Мадриді, “сталися й інші тривожні події, не пов’язані з вибухівкою, проте з надсиланням у посольства України дуже конкретних погроз”, але офіційна інформація щодо цих ситуацій буде оприлюднена міністерством згодом.

Він зазначив, що існує точна підстава стверджувати, що відбувається “цілеспрямована широкомасштабна кампанія” проти України за кордоном.

Міністр запевнив, що після встановлення усіх винних, будуть вжиті заходи щодо їх покарання.

Потрібно розкрутити повністю ланцюги: хто залучений, звідки ці ланцюги надходять, хто їх надсилає листи,- підкреслив Кулеба.

Що відомо про “поштовий терор”?

Нагадаємо, у посольстві України в Мадриді 30 листопада стався вибух, через що один зі співробітників дипломатичного відомства отримав поранення.

Повідомляється, що до посольства надійшов невідомий конверт. Під час огляду конверт вибухнув у руках коменданта. Комендант отримав незначні поранення та був госпіталізований.

Також 1 грудня на авіабазі Торрехон-де-Ардос поблизу іспанської столиці Мадрида, звідки відправляють зброю для України, знайшли лист з вибухівкою.

Співробітники служби безпеки на авіабазі виявили посилку з бомбою, надіслану поштою до супутникового центру, який передає інформацію Україні.

Поліція побоюється, що протягом дня нові пакунки з’являться в різних закладах по всій території Іспанії. Торрехон-де-Ардос є територією спільного використання з НАТО.

Також повідомляється, що конверт із вибуховим пристроєм також отримало американське диппредставництво в Мадриді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?