Джонсон підтримує проведення Євробачення-2023 в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Джонсон підтримує проведення Євробачення-2023 в Україні

Джонсон підтримує проведення Євробачення-2023 в Україні
Джерело:  online.ua

За словами британського лідера Бориса Джонсона, він підтримує ідею, щоб пісенний конкурс Євробачення у 2023 році відбувся в Україні.

Джерело:  Sky News

Джонсон хоче, щоб Євробачення-2023 відбулося в Україні

Українці перемогли на Євробаченні. Я знаю, що в нас був фантастичний номер, що ми посіли друге місце, і я хотів би, щоб конкурс відбувся в нашій країні. Але факт такий: вони (Україна - ред.) перемогли, і вони заслуговують його проводити... Я вважаю, що вони (Україна - ред.) можуть провести конкурс, і вірю, що вони повинні це зробити. На мою думку, Київ або будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для Євробачення, – заявив Борис Джонсон після повернення з української столиці.

Як уже згадувалося раніше, 17 червня Європейська мовна спілка почала стверджувати, що конкурс Євробачення в 2023 році неможливо провести в Україні, тому їхні представники звернулися до Великої Британії, щоб провести захід, оскільки британці взяли друге місце цьогоріч.

За словами очільника Міністерства культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка, він має намір оскаржити це рішення.

Україна не згодна з характером прийняття такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Проведення Євробачення - 2023 в Україні - це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці, - заявив Ткаченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?