Джонсон зізнався, що Путін погрожував йому ракетним ударом
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон зізнався, що Путін погрожував йому ракетним ударом

Джонсон зізнався, що Путін погрожував йому ракетним ударом
Джерело:  online.ua

Колишній британський лідер Борис Джонсон відверто зізнався, що напередодні повномасштабного нападу армії РФ на Україну російський диктатор Володимир Путін під час телефонних переговорів погрожував йому та Великій Британії ракетним ударом.

Джерело: видання  "BBC", з посиланням на заяву Джонсона, сказані у документальному фільмі "Путін проти Заходу", який вийде на телеканалі "BBC 2" ввечері 30 січня

Джонсон вперше розповів про погрози Путіна

У якийсь момент він (Путін – ред.) ніби пригрозив мені і сказав: "Борисе, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину", або щось у цьому дусі, - заявив колишній прем'єр-міністр Великої Британії.

Журналісти звертають увагу на те, що телефонні перемовини очільника Кремля та колишнього британського лідера відбулася в лютому 2022 року, а погрози Володимира Путіна пролунали після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

Я думаю, що, судячи з його (Путіна, – ред.) дуже спокійного тону, з тієї відстороненості, яка в нього була, він просто підігравав моїм спробам схилити його до перемовин, – ділиться своєю думкою з цього приводу Борис Джонсон.

Окрім того, наголошується, що під час бесіди з російським диктатором експрем'єр Великої Британії також намагався донести до російського диктатора, що Україна "найближчим часом" не вступить до НАТО, та попереджав його, що будь-яке вторгнення означатиме "більше, а не менше НАТО" біля кордонів Російської Федерації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?