Ефективність вакцини від Sinovac, яку купила Україна, менше 60%
Категорія
Україна
Дата публікації

Ефективність вакцини від Sinovac, яку купила Україна, менше 60%

Ефективність вакцини від Sinovac, яку купила Україна, менше 60%
Джерело:  online.ua

Фахівці Anvisa (Національного агентства по нагляду за здоров'ям в Бразилії) дійшли висновку, що загальний рівень ефективності вакцини проти коронавірусу CoronaVac, яку нещодавно закупила українська влада, нижче 60%, однак вище 50%. Що важливо розуміти, CoronaVac – це вакцина, яку розробила китайська лабораторія Sinovac в партнерстві з бразильським Інститутом Бутантана. На звіт Anvisa про таку ефективність посилаються два джерела бразильського новинного порталу UOL (Universo Online). Джерела видання наголошують, що у звіті доводиться ефективність вакцини відповідно до вимог ВООЗ. Офіційні результати дослідження планують оприлюднити уже 12 січня, передає ONLINE.UA.

Як уже згадувалося раніше, 30 грудня офіційний Київ уклав договір на поставку 1 млн 913 доз цієї вакцини проти COVID-19.

"Вакцину повинні доставити після офіційної реєстрації або в країні-виробнику, або в інших країнах. Під час першої поставки вакцин від Sinovac Україна отримає 700 тис. доз. Загалом Україна планує отримати вакцини двома шляхами. Перший – в рамках ініціативи COVAX в кількості 8 млн доз. Очікуються поставки вакцини, як стверджує глава МОЗ Максим Степанов, на наприкінці першого – початку другого кварталу 2021 року. Другий – закупівля безпосередньо у виробників", – йдеться в повідомленні.

Що стосується закупівлі у виробників, то очільник державного підприємства "Медичні закупівлі України" Арсен Жумаділов нещодавно звинуватив команду Максима Степанова у не погодженні закупівлі вакцин. Він стверджує, що один із виробників вакцини проти коронавірусу хоче відмовитися від ведення подальших перемовин із владою України, якщо в найближчому майбутньому рішення про замовлення не буде ухвалене.

Степанов на це відповів, що глава "Медзакупівель" подібними випадами підриває репутацію України у перемовинах. Окрім того, він пообіцяв змінити закупника вакцин, тобто відсторонити "Медичні закупівлі України".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  розроблений препарат, що викликає миттєвий імунітет до коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?