Економіст Стівен Роуч назвав головні наслідки пандемії в 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіст Стівен Роуч назвав головні наслідки пандемії в 2021 році

Економіст Стівен Роуч назвав головні наслідки пандемії в 2021 році
Джерело:  online.ua

Авторитетний економіст та старший науковий співробітник Єльського університету Стівен Роуч озвучив свій прогноз щодо ключових подій в 2021 році, які будуть відбуватися на тлі загострення пандемії каоронавірусу. За його словами, Штати можуть опинитися на порозі подвійної рецесії. Окрім того, він звернув увагу на те, що зростання кількості нових випадків коронавірусу затьмарює сподівання Уолл-стріт на V-подібне відновлення економіки країни. Також аналітик припускає, що, цілком ймовірно, в США в найближчому майбутньому введуть ще один локдаун. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

На думку експерта, новий карантин не буде таким серйозним, як весною 2020 року, однак потрібно підготуватися, що збитки для економіки країни будуть масштабними.

"Це призведе до тимчасового рецидиву економіки, ймовірно, у першому кварталі (2021 року – ред.). У нас були такі рецидиви у 8 з 11 останніх підйомів бізнес-циклу. І я не думаю, що це не станеться і нині", – наголосив аналітик.

Що важливо розуміти, новий прогноз Роуча резонує з попередженнями фахівців великого інвестиційного банку JPMorgan Chase. Останні припускають, що перш ніж почати зростати, ВВП США знизиться на 1% у першому кварталі 2021 року. На їхню думку, падіння цього показника може бути й суттєвішим.

"Складно передбачити такі показники, як ВВП. Однак я думаю, що помірне одноцифрове зниження не стане чимось дивним", – заявив Стівен Роуч.

Що стосується глобальних наслідків пандемії для усього світу, то аналітик прогнозує, що падіння економіки також спровокує зниження курсу долара США. Ще минулої весни він попереджав ринок, що крах валюти неминучий. Економіст звернув увагу на те, що з 20 березня цього року, індекс долара знизився на 10,5%. За рік він опустився на 4,5%.

"І це лише початок. Тиск на долар, ймовірно, буде ще сильнішим… Нам потрібна фіскальна допомога для вирішення цієї справді складної економічної ситуації", – переконаний експерт.

Як стверджує Роуч, варто чекати зниження курсу долара на 35% у порівнянні з іншими основними валютами до кінця 2021 року.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в РНБО розповіли, коли в Україні можуть ввести тотальний локдаун.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?